keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Sinelli DT-projekti kesäkuu; tuunaus

Hei kaikille!

Kesäkuussa meillä Sinellin DT:llä oli teemana tuunaus. Tarvitsin uusia "ruukkuja" kesäkukkia varten ja siitä se idea sitten lähti tuunata muoviämpärit ja pikkuneidin pieneksi jääneet kumisaappaat. Sinellin DT-paketistani löytyi mm. lautasliinoja,  ajopuutikkuja, pitsiä, juuttinarua ja huopaa.

Nämä ämpärit pääsivät tuunauksen kohteeksi. Nuorimmaisen kumppareista unohtui ottaa kuva , mutta ihan tavalliset pinkit kumpparit olivat ennen tuunaukseen joutumista.


Tässä nämä "uudet" ruukut koristavat nyt meidän terassia tuunauksen jälkeen ja kukatkin selvisivät viime viikon kylmyydestä. Luntakin satoi mutta ei onneksi tullut ihan meidän kotikulmille.
( kuvassa myös nuorimmaisen tarhassa tuunaama kivi =) ) Ämpäriin ja kumppareihin käytin mannaryynirappausta mitä olen nukkekoti touhuiluissakin käyttänyt. Ämpärin putsasin ensin hyvin ja sitten sivelin liimaa kunnolla niihin. Tämän jälkeen ripottelin reilulla kädellä mannaryynejä liimapintaan, jonka jälkeen annoin pinnan kuivua kunnolla. Sitten saikin aloittaa maalailun minkä tein harmaalla spraymaalilla. Ja jälleen odoteltiin että pinta kuivuu kunnolla. Viimeiseksi suihkuttelin ämpärin sekä kumpparit spraylakalla ja jälleen odoteltiin kuivumista... =))

Kuivumisen jälkeen saikin aloittaa koristelupuuhat. Pitsit liimasin tavallisella liimalla "ruukkuihin" samoin ajopuutikut, jotka ensin kiepsuttelin rautalangalla yhteen ja sidoin niihin juuttinaruista rusetit. Kukkasen leikkasin huovasta stanssin avulla ja osat kiinnitin paksummalla langalla yhteen. Kukkasen keskelle kiinnitin vielä napin.

Aluksi meidän pikkuneiti ihmetteli mikä ihme äitiin on mennyt kun se sutii liimaa ja ripottelee mannaryynejä vanhoihin kumppareihin, mutta lopputulos oli onnistunut neidinkin mielestä. Kumppareihin istutettiin vielä neidin ihan itse valitsemat kukkaset =) Meidän risuporo sai viereensä toisen tuunatun ämpärin; maalaisromanttisen ruukun. Valkoisen ämpärin tuunasin lautasliinatekniikalla. Ämpärin pesin ensin hyvin ja samalla irroitin mustan sangan pois. Pintaan jäi jonkin verran ryppyjä mutta ne itse asiassa näyttivät ihan kivoilta kuivuttuaan. " Ryppyihin" töpöttelin hiukan ruskeaa mustetta, minkä jälkeen ne näyttivät siltä kuin "emalipinta" olisi lohkeillut. Viimeistelin myös tämän spraylakalla ja koristeeksi laitoin juuttinarua sekä ajopuutikkuja.Viime aikoina on täällä pohjoisessa ollut niin sateista ja kylmää sekä hirrrrrrveä määrä hyttysiä, ettei terassilla ole tullut vietettyä aikaa kovinkaan paljon. Mutta toivotaan, että kelit alkaisivat nyt viimeinkin kohentua ja että sitä auringonpaistettakin saataisiin.

Sinellin blogista löydät muiden DT:sten tuunailuprojektit ja nyt on myös alkanut uusi Kuukauden Korttikisa, aiheena hääkortit.

9 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Hei! Olen tosi tosi pitkään lukenut ja ihastellut blogiasi ja nyt huomaan, että olet täältä Lapista.Missä sie asut täällä?
-Kaisa-

Lennu kirjoitti...

Tosi nätit tuunaukset! :) Erityisesti tuo mannaryynirappaus jäi kiinnostamaan... Mitä liimaa olet käyttänyt?

Susanne kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Susanne kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista =)

Kaisa: Kittilässä asustellaan. Alunperin ollaan Vaasasta kotoisin. Kokkolassa asusteltiin 13 vuotta ja nyt sitten reilu neljä kuukautta täällä pohjosessa. Muutto Lappiin oli monen vuoden haave ja nyt se vihdoinkin toteutui =)

Lennu: Olen käyttänyt ihan vain EriKeeperiä. Hyvin on "rappaukset" pysynyt, vaikka pikkuneiti on nuita kumppareita ahkerasti siirrellyt paikasta toiseen =)

Kaisa kirjoitti...

voi, olisipa kiva joskus pitää yhteinen askartelutapaaminen,itse ole täältä Rovaniemeltä...

MarjoHoo kirjoitti...

Tosi mageet tuunaukset! Pitänee joskus kokeilla tuota rappausta..

TaijuS kirjoitti...

Ihania tuunauksia täällä!!

sarita kirjoitti...

Miten tuo toimii ulkoilmassa tuo rappaus? Mä spraymaalasin ämpäreitä ja sekään ei oikein pysy ämpärin pinnalla.

Susanne kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista jälleen =)

Sarita: Mulla tuo kukkaämpäri on ollut ihan taivasalla säiden armoilla ja hyvin on pysynyt rappaus pinnassa. Talveksi kuitenkin ajattelin nostaa ämpärin säilöön kaiken varalta =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...